Bagaimana untuk Berdagang Bitcoins seperti Profesional

Perdagangan mata wang kripto adalah salah satu trend paling popular dalam pelaburan hari ini. Dagangan boleh menguntungkan dapatkan fakta. Ini tidak menghairankan. Bitcoin boleh ditukar 24 jam sehari. Mata wang tidak dikawal atau dikawal seperti wang fiat. Manipulasi harga dihapuskan. Mudah untuk membeli dan berdagang mata wang kripto.

Bitcoin adalah mata wang kripto yang didagangkan secara meluas oleh pedagang. Bitcoin, sebagai mata wang kripto yang paling tidak menentu cenderung mempengaruhi prestasi altcoin. Altcoins dapat melakukannya dengan baik semasa perhimpunan mata wang kripto 2017 apabila Bitcoin meningkat.

Dagangan Bitcoin: Bermula

Kemungkinan besar, anda pernah mendengar bahawa mereka yang mendakwa telah memperoleh berjuta-juta dengan melabur Bitcoin pada masa lalu berbuat demikian kerana Bitcoin adalah sangat murah apabila mereka membelinya. Pelabur Bitcoin yang membeli Bitcoin sebelum 2016 dan yang cukup sabar menunggu harga naik adalah mereka yang telah membuat berjuta-juta.

Ia bukan peluang biasa. Pada bulan Januari 2018, harga mata wang kripto jatuh dan banyak keuntungan hilang. Perdagangan mata wang kripto masih boleh dilakukan. Harga mata wang kripto kini telah stabil.

Bitcoins Perdagangan Harian

Bitcoin boleh turun naik dengan ketara sepanjang hari. Bitcoin boleh didagangkan sama seperti anda forex dalam persekitaran yang tidak menentu. Bagaimana anda boleh mengambil kesempatan daripada itu?

Bot dagangan Bitcoin mengautomasikan sebahagian besar kerja anda. Sesetengah platform dagangan crypto mendakwa bahawa bot mereka akan mengendalikan kerja anda. Robot ini akan menganalisis pasaran, meletakkan dagangan dan menutup dagangan. Bot dagangan boleh diprogramkan untuk melakukan kerja untuk anda.

Fahami cara Bitcoin berfungsi untuk berdagang Bitcoin dan elakkan bot. Kemeruapan Bitcoin datang terutamanya daripada permintaan. Bitcoin terjejas apabila akaun besar atau pukal digunakan. Anda boleh berdagang pada akaun besar (juga dipanggil paus) atau pergerakan pedagang besar. Binance Futures memasukkan data jenis ini dalam segmen bernama sentimen.

Penggunaan penunjuk teknikal

Penunjuk teknikal berguna untuk menentukan kawasan kemasukan yang berpotensi. Jangan bergantung pada penunjuk sendiri. Untuk menjadikannya berfungsi, anda perlu menggabungkan data lain. OBV (On Balance Volume) ialah penunjuk yang sangat baik untuk pelabur Bitcoin.

OBV ialah salah satu alat terbaik untuk meramalkan arah aliran utama. Masa dagangan terbaik ialah apabila OBV bertepatan dengan aliran naik atau turun dalam Harga Bitcoin. Carta Bitcoin mungkin berlapis dengan carta Ethereum apabila menggunakan strategi OBV yang lain. Smart Money Divergence merujuk kepada ini. Apabila Bitcoin dan Ethereum kedua-duanya bertindak sama tetapi seseorang tidak menghormati garis rintangan atau sokongan, ia dipanggil Smart Money Divergence.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *