Pelaburan Emas – Satu Langkah Bijak?

Apabila kita membawa pelaburan emas, kedua-dua pro dan con camp akan bertindak balas dengan pendapat yang kukuh laporan penuh. Kedua-dua pihak akan mempunyai alasan yang sah untuk mempercayai bahawa emas adalah pelaburan yang baik.

Emas bukanlah pelaburan yang bagus jika anda tidak tahu melabur.

Anda boleh membeli emas jika, seperti saya, anda tidak mempunyai masa untuk menyelidik ekonomi atau menganalisis berita terkini.

Adakah emas pelaburan yang bagus? Pelaburan Pasif – Ciri-ciri

Emas mempunyai tiga ciri utama yang menarik kepada pelabur pasif.

Kuasa beli pariti meningkat dari semasa ke semasa

Kuasa beli emas tidak terjejas oleh bekalan yang terhad. Ini telah menyebabkan kenaikan harga emas kerana kita lebih sukar untuk mendapatkannya. Dari masa ke masa, kuasa beli emas dijangka terus meningkat.

Semua Nilai Simpanan Diiktiraf Oleh Semua Orang

Inilah sebabnya mengapa semua bank pusat mempunyai jumlah rizab emas yang ditetapkan. Emas diakui secara universal sebagai penyimpan nilai. Nilai emas tidak bergantung kepada kerajaan.

Syurga yang Selamat

Emas sentiasa membanjiri apabila krisis perkadaran utama berlaku. Tidak kira jenis krisis. Apabila ketegangan geo-politik meningkat, ia kekal. Caj juga kelihatan apabila berlaku krisis ekonomi atau perubatan.

Ia adalah kerana wang fiat tidak mempunyai nilai. IOU hanya mewakili janji untuk membuat pembayaran apabila IOU telah dibentangkan. Nilai diberikan kepada IOU berdasarkan keyakinannya terhadap janji pembayaran.

Krisis itu telah menyebabkan hilangnya keyakinan terhadap wang fiat.

Setiap kali berlaku krisis, harga akan meningkat. Harga boleh naik ratusan peratus dalam masa yang agak singkat.

Selepas krisis, pasaran akan meneruskan pertumbuhan normalnya.

Pelaburan Emas – Keuntungan

Mengikut sejarah, emas pulangan 7% setiap tahun. Ini jauh lebih banyak daripada 1-2% yang anda perolehi daripada deposit tunai anda di bank. Ini tidak cukup pulangan untuk bersaing dengan inflasi.

Adalah mungkin untuk memperoleh pulangan yang lebih tinggi dengan melabur dalam saham, tetapi ia memerlukan lebih banyak usaha. Kerana ia pasif, saya lebih suka. Daripada bimbang tentang wang saya semasa krisis, saya membeli lebih banyak untuk membiarkannya berkembang.

Belajar Cara Melabur Emas

Anda boleh menggunakan prinsip purata kos dolar. Ini bermakna anda membeli sejumlah emas tertentu pada masa yang ditetapkan. Anda boleh, sebagai contoh, membeli 50g sebulan (dalam bar atau syiling). Anda boleh membina kedudukan emas anda secara beransur-ansur. Harga emas turun naik dari semasa ke semasa.

Anda boleh mendapatkan pulangan yang lebih baik dengan membuat lebih banyak pembelian semasa tempoh yang lebih tenang apabila harga lebih rendah.

Dapatkan Kit Pelaburan Emas PERCUMA anda sekarang

Awas!

Amaran: menyimpan squats dalam bentuk fizikalnya boleh menyebabkan masalah. Anda harus sedar bahawa menyimpannya di rumah anda boleh mendedahkan anda kepada risiko kecurian, kebakaran dan pecah rumah. Bilik kebal bank akan dikenakan bayaran tambahan. Ingat ini apabila anda melabur dalam emas atau logam berharga lain.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *